Rágyújtotta a házat a volt élettársára

Vissza a címlapra
Rágyújtotta a házat a volt élettársára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy tiszakécskei nő ellen, aki 2019. szeptember 15-én hajnalban Tiszakécskén felgyújtotta azt a házat, amiben a volt élettársa és a férfi új párja aludt, de a sértettek ki tudtak menekülni a tűzből.

A vádirat szerint az emberöléssel vádolt nő 2019 júliusában tért haza külföldi munkavégzésből. Ekkor a nő volt élettársának már új kapcsolata lett, a férfi az új élettárssal egy tiszakécskei házban lakott, ami a vádlott és a férfi közös tulajdona volt.

A viszonyuk ennek ellenére nem romlott meg, aminek köszönhetően 2019. szeptember 12-től a férfi és új élettársa ideiglenesen befogadták a vádlottat a házba, mert a lakhatása máshol nem volt biztosított. A vádlott mégis úgy érezte, hogy a sértettek ki akarják semmizni, lakását el akarják venni. A cselekmény előtti napokban kábító hatású anyagot fogyasztott és zavartan viselkedett.

2019. szeptember 14-én késő este a sértettek a ház hálószobájában nyugovóra tértek, azonban a vádlott nem tudott elaludni, nyugtalanul viselkedett. 2019. szeptember 15-én hajnali három óra körüli időben a vádlott a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, illetve a nappaliban lévő bútort meggyújtotta. Magához vette a korábban bőröndbe csomagolt személyes tárgyait és elhagyta a házat.

A vádlott egyenesen a Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat volt élettársára és a férfi barátnőjére. A vádlott a tüzet azért gyújtotta, hogy a lakást elpusztítsa, hogy ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se lakjon ott. Belenyugodott abba is, hogy a sértettek a tűzben kínhalált halhatnak.

Szerencsére a sértett férfi felébredt arra, hogy a hálószoba melletti nappaliban tűz van. Felébresztette az alvó élettársát és mindketten az utcára menekültek. Azt hitték, hogy a vádlott még a lángoló épületben van, ezért visszamentek, hogy kimentsék a tűzből. Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat.

A katasztrófavédelem a tüzet rövidesen eloltotta, a ház azonban lakhatatlanná vált. A cselekmény miatt a sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek, más személy élete, testi épsége nem került közvetlen veszélybe.

A vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: pixabay)