Rács mögött a mobiltelefon lopással gyanúsított bűnbanda

Vissza a címlapra
Rács mögött a mobiltelefon lopással gyanúsított bűnbanda

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 25 és egy 30 éves gyáli nőnek, valamint egy 26 éves férfinak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy mobiltelefonokat loptak el két kecskeméti áruházból.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2019. március 29-én délután egy kecskeméti üzletből mobiltelefont próbáltak meg ellopni, úgy, hogy eltávolították róla az áruvédelmi eszközt, az aljzatból kihúzták, majd az egyik gyanúsított a táskájába rejtette. Ezt követően távozni szeretettek volna, azonban az áruház biztonsági őrei a kijáratnál feltartóztatták őket és így az ellopott telefon megkerült. A gyanúsítottak 2019. március 26-án azonos módszerrel egy másik üzletből is elloptak egy 305.000 forint értékű mobiltelefont.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.