Öt kilogramm marihuánát akart értékesíteni

Vissza a címlapra
Öt kilogramm marihuánát akart értékesíteni

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vádemelést javasolnak egy szerb férfi ellen, aki eladásra szánt kábítószerrel bukott le a tompai határátkelőhelyen.

Belépésre jelentkezett a tompai közúti határátkelőhelyen 2020. május 27-én reggel egy szerb állampolgár egy gépjárművel. Az egyenruhások rutineljárás keretében ellenőrizték a férfi okmányait és autóját, amelyben nem csupán az utazás során megszokott csomagokat találták. A hátsó ülések alól közel 5 kilogramm gyanús növényi törmelék kerül elő, amelyről később kiderült, hogy kábítószernek minősülő hatóanyagokat tartalmaz. A vélhetően eladásra szánt marihuánát a rendőrök lefoglalták, a sofőrt pedig előállították és őrizetbe vették.

Az ügyben kirendelt igazságügyi vegyészszakértő véleménye alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 33 éves férfit - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett - kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsítják.

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a nyomozást befejezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.