Nem engedte buszra szállni a barátnőjét és még verekedett is

Vissza a címlapra
Nem engedte buszra szállni a barátnőjét és még verekedett is

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy fiatalember ellen, aki 2020 februárjában Kiskunfélegyházán nem engedte felszállni a buszra a kiskorú barátnőjét, majd a lány segítségére siető fiút is bántalmazta.

A vádirat szerint az elkövetéskor 18 éves fiatalember és 15 éves barátnője 2020. február 15-én délután a kiskunfélegyházi autóbusz állomáson voltak. A vádlott féltékenykedése miatt veszekedni kezdtek.

A lány fel akart szállni a 15 órakor Tiszaalpárra induló autóbuszra, de ezt a vádlott nem engedte. A sértettet a ruházatánál fogva többször visszarántotta az autóbusz lépcsőjéről, illetve elé állt és nem hagyta, hogy az autóbusz utasterébe lépjen. A vádlott e cselekményével mintegy 5-10 percig akadályozta a sértettet a szabad mozgásában.

Miközben a vádlott a kiskorú sértettel dulakodott, a helyszínre érkezett a lány két ismerőse. Az egyik fiú - mikor meglátta, hogy a vádlott nem engedi a sértettet felszállni a buszra - felelősségre vonta a féltékeny fiatalembert és kérte, hogy hagyja abba a cselekményét.

Ezen azonban a vádlott feldühödött és a közeli lámpaoszlopnak lökte háttal a fiút, majd elgáncsolta, amitől mind a ketten a földre estek. Dulakodni kezdtek, a fiú ki akart kerülni a vádlott fogásából. A lány ezt kihasználva felszaladt az autóbuszra és leült, míg a másik ismerős fiú igyekezett szétválasztani a dulakodókat. Amikor ez sikerült, akkor a vádlott is felszállt a buszra, ahol a buszvezető által időközben értesített kiskunfélegyházi rendőrök nem sokkal később igazoltatták.

A vádlott garázda magatartása miatt a lány segítségére siető fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntettén kívül garázdaság és könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a bűncselekményeket beismerő vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.