Mentősök vezettek le egy szülést Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Mentősök vezettek le egy szülést Bács-Kiskun megyében

Egy Bács-Kiskun megyei kismamánál megindult a szülés, ám a kiérkező mentősöknek már nem volt idejük kórházba szállítaniuk, ezért ők maguk vezették le a szülést - számolt be erről az országos Mentőszolgálat a saját Facebook-oldalán.

"Megindult szüléshez kérték a mentők segítséget Bács megyében. Ide a dunavecsei mentőgépkocsit riasztották, akik rövid időn belül helyszínre is értek. A kismama vizsgálata után jól döntöttek, hogy nem indultak azonnal kórházba, hisz látszott, az újszülött nem várja meg a szülőszobára érkezést. Eközben a segítségként indított dunaújvárosi esetkocsi is épp időben, a fiúgyermek születésének pillanatában érkezett a helyszínre" - írják a bejegyzésben.

A dunavecsei és dunaújvárosi egységek közösen vezették le a szülést és az édesanya ellátását, majd az újszülött kisbabát és anyukáját is stabil állapotban szállították kórházba.

A mentősök Facebook bejegyzésükben kívánnak boldog, egészséges életet az újszülött kisfiúnak és gratulálnak a szülést levezető munkatársaknak.

(Blikk)