Melltartóba rejtette a gyermekruhát a tolvaj

Vissza a címlapra
Melltartóba rejtette a gyermekruhát a tolvaj

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kalocsai nő ellen, aki 2019 júliusában egy kalocsai áruházban a melltartóiba rejtette a lopott gyermekruhákat, majd a zsákmány megtartása érdekében meg akarta harapni az őt feltartóztató eladót.

A rablással vádolt nő 2019. július 19-én délután egy kalocsai áruházban gyermekruhákat lopott úgy, hogy azokból kitépte az áruvédelmi eszközöket, majd a ruhákat a melltartóiba rejtette.

Az eladók azonban észrevették a lopást és az üzlet bejáratánál megállították a vádlottat. Felszólították, hogy adja vissza a ruhákat, ami miatt a vádlott és az eladók között szóváltás alakult ki. A nő felemelte a szoknyáját, így „jelezve", hogy nem rejteget semmit, majd a melltartója egyik kosarából kivett és visszaadott két ruhát.

A tetten ért nő azonban a másik melltartókosárba is dugott lopott ruhát, amit az eladók is tudtak. Felszólították, hogy a rendőrök érkezéséig maradjon a helyszínen, de a vádlott mindenképpen távozni akart. Az eladók meg is fogták a vádlott karját, de dulakodás alakult ki közöttük, aminek során - hogy megtartsa a lopott ruhákat - a vádlott bele akart harapni az egyik eladó karjára.

Ezt látva az eladók felhagytak a vádlott visszatartásával, aki a melltartójába rejtett ruhákkal együtt elmenekült a helyszínről. A vádlott által az üzletben eldobott, összesen mintegy 1.700 forint értékű gyermekruha az áruvédelmi eszközök kitépése miatt eladhatatlanná vált. Az eladók a dulakodásban nem sérültek meg.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A büntetett előéletű nő a rablást egy felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért annak végrehajtását is indítványozta az ügyész. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.