Megtámadtak egy autóbuszvezetőt Bács-Kiskunban

Vissza a címlapra
Megtámadtak egy autóbuszvezetőt Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2018. szeptember 24-én bejelentés érkezett arról, hogy a kalocsai buszpályaudvaron egy ismeretlen rátámadt az egyik menetrend szerinti járat vezetőjére. A Kalocsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket mostanra elvégezte, az iratokat pedig a napokban átadta az illetékes ügyészségnek - közölte ma a rendőrség.

Az állomásra a Kalocsai Rendőrkapitányság szolgálatban lévő állománya érkezett, ahol kiderült, hogy a Budapest irányába közlekedő buszra ittasan akart felszállni egy férfi. A sofőr - a szabályzat alapján - tájékoztatta az utast, hogy nem szállíthatja el, hiszen utazásra alkalmatlan állapotban van. A gyanú szerint ekkor a férfi szidalmazni kezdte a busz vezetőjét, megtámadta őt, és meg akarta ütni, illetve a járműről leszállva csapkodta a busz tükrét. A sofőrnek a biztonsági őr, valamint az utasok siettek a segítségére, így végül nem esett bántódása. A garázdát egy ismerőse - még a rendőrök kiérkezése előtt - autóval elvitte a pályaudvarról.

A nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével N. Zoltán budapesti lakos gyanúsítható. Őt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során a 41 éves férfi szabadlábon védekezhetett.