Lezárt akta: halálos ütés a kávéházban

Vissza a címlapra
Lezárt akta: halálos ütés a kávéházban

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága még 2019. szeptember 8-án rendelt el nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, mert egy bajai kávéházban meghalt egy férfi. A megyei főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a napokban pedig az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

A nyomozás adatai szerint a szórakozóhelyen tartózkodó sértettet éjjel egy helybéli - előzetes szóváltást követően - megütötte. Az áldozat ettől a földre esett, és beütötte a fejét. A 32 éves bajai férfi az esés következtében olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy - a helyszínen történt újraélesztés ellenére - elhalálozott.

A megyei nyomozók a sértettet megütő, akkor 28 éves férfit - aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett - gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyében a megyei főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.