Letartóztatták az élettársát agyonverő férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták az élettársát agyonverő férfit

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó test sértés bűntette miatt indítványozta egy román állampolgárságú férfi letartóztatását, aki 2020. március 14-én éjszaka Lajosmizsén ittas állapotban olyan súlyosan bántalmazta szintén ittas élettársát, hogy a nő belehalt a sérülésekbe.

A megalapozott gyanú szerint a román állampolgárságú férfi 2020. március 14-én este az élettársával italozott egy lajosmizsei kocsmában. Már itt szóváltásba keveredtek, a férfi többször ragadta meg erőteljesen az egyre ittasabb sértettet. 23 óra 30 perc körüli időben gyalog hazaindultak az albérletükbe, útközben azonban ismét összevesztek.

A férfi egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel megütötte élettársa fejét, aki emiatt a földre zuhant. A férfi a földre került sértettet a lábán és testszerte többször meg is rúgta, majd tovább indult. A férfi a földről felkelő és eleső nőt hazavitte, ágyba fektette. Ekkor vette észre, hogy a sértett már nem él, de a mentőket és a rendőröket alkalmi munkaadója segítségével csak másnap reggel értesítette. A sértett halálát a koponyát ért ütés miatt kialakult koponyaűri vérzés okozhatta.

A férfit - aki beismerte a tettét - a rendőrök még március 15-én őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó testi sértés bűntette miatt. Kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását is.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt - 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - tartani kell attól, hogy a román állampolgárságú, állandó magyarországi lakó- és munkahellyel nem bíró gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított tanúk jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon a szökés és elrejtőzés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.