Letartóztatták a polgárőrt fenyegető férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a polgárőrt fenyegető férfit

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki 2020. április 30-án egy Kunszentmiklós környéki községben többször a torkának levágásával fenyegetett meg egy jogszerűen eljáró polgárőrt, majd fenyegetéseit mások - köztük a helyi rendőr - előtt is megismételte.

A megalapozott gyanú szerint 2020. április 30-án délután egy polgárőr jelent meg a férfi tanyája előtt, hogy korábbi közlekedési szabályszegései miatt ellenőrizze, hogy a férfi otthon van-e. Az agresszív férfi azonban a közfeladatot ellátó személynek minősülő polgárőrt többször megfenyegette azzal, hogy "ha még egyszer idejössz, elvágom a torkod".

Eközben a férfi a családtagjaival együtt támadólag, agresszívan lépett fel a sértettel szemben. A sértett polgárőr a helyi rendőrt meg akarta várni a helyszínen, de az agresszív fellépés és a fenyegetések miatt távoznia kellett. A férfi ezzel a magatartásával a polgárőrt a jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.

A kunszentmiklósi rendőrök május 7-én őrizetbe vették a férfit és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a férfi az előállítása során szökést kísérelt meg, a rendőrök elől egy nádasba menekült és csak többszöri felszólításra jött elő. Ezen kívül a büntetett előéletű férfi a cselekmény elkövetése után mások - többek között a helyi rendőr - előtt a torka elvágásával fenyegette a sértettet, ami miatt a bűnismétlés veszélye is megállapítható. Végül e kijelentések alapján megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított az eljárás résztvevőinek megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítást is veszélyeztetné.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Polgárőrt fenyegetett, a nyomozók elfogták