Letartóztatták a Műkerti sétányon rabló, a vasútállomáson pedig verekedő férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a Műkerti sétányon rabló, a vasútállomáson pedig verekedő férfit

A Kecskeméti Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak a 21 éves, ceglédi férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2020. júliusában egy férfit meglökött, lefogott és elvitte a mobiltelefonját, öngyújtóját, valamint a cigarettáját. (Fotó: pixabay)

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 9-én az esti órákban a kecskeméti Műkerti sétányon leszólította a sértettet, tőle cigarettát kért. Azonban azt követően, hogy a sértett nem teljesítette a gyanúsított kérését, követni kezdte őt, majd földre lökte és lefogta. Miután átkutatta a sértett ruházatát, elvitte az Alcatel típusú mobiltelefonját, valamint a Marlboro gyártmányú cigarettáját és az öngyújtóját.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a férfit, hogy 2020. július 9-én, délután a kecskeméti vasútállomás büféjében szóváltásba keveredett egy férfival, akit több alkalommal arcon ütött, majd miután a férfi a földre került, a jobb lapockáját is megrúgta. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a - büntetett előéletű - gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és annak védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya