Letartóztatták a besurranásokkal gyanúsított kecskeméti férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a besurranásokkal gyanúsított kecskeméti férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves kecskeméti férfinak, aki a gyanú szerint egy kecskeméti ingatlanba és egy cég telephelyére surrant be azért, hogy onnan értékeket vigyen el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 23-án 22 óra körül átmászott egy kecskeméti lakóház kerítésén, majd a nyitott ajtón keresztül bement és az ebédlőben értékek után kezdett el kutatni. Ezt azonban az otthon tartózkodó sértett észrevette és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a férfit. A tettenérés miatt a gyanúsítottnak végül nem sikerült eltulajdonítania semmit. Ezen túl a gyanúsított 2020. július 16-án 19 óra 50 perc körül egy kecskeméti cég telephelyére ugyanezen módszerrel bejutott és egy ott parkoló, lezáratlan személygépkocsiból 15.000 forintot vitt el.

A járásbíróság a megélhetést biztosító jövedelemmel, megfelelő lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű, sorozatjellegű lopások elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása és jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, de az ülésen a gyanúsított kirendelt védője nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. Így a végzés nem vált véglegessé.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya