Leszúrással fenyegette és megpofozta a végrehajtót a nő

Vissza a címlapra
Leszúrással fenyegette és megpofozta a végrehajtót a nő

A Bajai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 53 éves bajai nő ellen, aki 2019. május 7-én Baján egy végrehajtási eljárás miatt leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót. (A fotó illusztráció!)

A vádirat szerint az 53 éves nő 2019. május 7-én délelőtt megjelent az egyik bajai végrehajtó irodájában. A zaklatott állapotban lévő vádlott a nagykorú fiával együtt érkezett és egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről.

Az iroda ügyfélfogadó helyiségében a vádlott és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a vádlottat a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról.

A felvilágosítás közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. Eközben a vádlott is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő sértettet pofon ütötte.

A bántalmazás miatt a sértett végrehajtó a bal arcfelének zúzódását szenvedte el, amely sérülés 8 napon belül gyógyult. A sértett a rendőrséget is értesítette, akik lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által a bűncselekményről készült felvételt. A sértett a 8 napon belül gyógyuló sérülés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottat - aki ellen a rendőrség embercsempészés miatt is nyomoz - a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.