Közös jövőt ígért a 30 évvel idősebb nőnek, de valójában csak a 664 ezer forintot akarta

Vissza a címlapra
Közös jövőt ígért a 30 évvel idősebb nőnek, de valójában csak a 664 ezer forintot akarta

A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közös élet reményével áltatva a közösségi oldalon párkapcsolat céljából megismert egy nála 30 évvel idősebb nőt, akitől alig egy hónap alatt 664 ezer forintot csalt ki.

A vádirat szerint a tiszadobi férfi - az ügy vádlottja - 2021 áprilisában egy közösségi oldalon párkapcsolat létesítése céljából felvette a kapcsolatot a kecskeméti nővel, a sértettel.

Személyesen nem találkoztak, kizárólag telefonon beszéltek egymással. Ennek során a férfi rendszeresen beszámolt a folyamatban lévő „állítólagos" budapesti lakásvásárlásának aktuális részleteiről, folyamatosan azzal hitegetve a nőt, hogy a közös életüket ebben a - valóságban nem létező - lakásban képzeli el.

Májusban előbb ügyvédi költségre 50 ezer, két nap múlva közjegyzői díjra 40 ezer forintot kért kölcsön az asszonytól gyors visszafizetés ígéretével. Egy hét múlva a vádlott további 530 ezer forintot kért a nőtől a lakás maradék vételárának kifizetésére, ami elmondása szerint a beköltözés utolsó akadálya volt.

A sértett nem rendelkezett ekkora összeggel, ezért a kérés teljesítése érdekében hitelt vett fel, aminek az összegét átutalta a férfi bankszámlájára. A vádlott ezután még újabb 44 ezer forintátutalását kérte, aminek a sértett ismét eleget tett.

A közös jövő ígéretével becsapott asszonyt összesen 664 ezer forint kár érte, amelynek egy része utóbb megtérült, mert a vádlott a büntetőeljárásban elrendelt közvetítői eljárás keretében 380 ezer forintot visszafizetett a sértettnek.

Az ügyészség a férfival szemben folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt. A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki, továbbá kötelezte a sértett fennmaradó kárának megfizetésére is.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség