Kiskunhalasi tűzoltók sikere a Harcosok Párviadalán és a Futótűz Horizontális Lépcsőfutó versenyen

Vissza a címlapra
Kiskunhalasi tűzoltók sikere a Harcosok Párviadalán és a Futótűz Horizontális Lépcsőfutó versenyen

Teljesen új, próbatételekkel és extrém kihívásokkal teli versenyszám - a harcosok párviadala- várta a nevezőket Szegeden, egyben a negyedik alkalommal álltak rajthoz a Futótűz Horizontális Lépcsőfutó verseny résztvevői. Bács-Kiskun megyét két erős kiskunhalasi tűzoltó, Csernák Zsolt és Taskovics Sándor képviselte a küzdelemben, és igen szép eredményekkel hódították meg a dobogót.

A Harcosok Párviadalán teljes védőruházatban, időre kellett teljesíteni a szervezők által kiépített elemek sorozatát. A versenyzők palánkot ugrottak, csőben kúsztak súlyokkal, traktorgumit görgettek és súlyos farönköket pakoltak fel a teherautó platójára. A pálya utolsó szakaszán sem volt pihenés, tíz fekvenyomás után lehetett csak megállítani a másodperceket számláló stopperórát. A sorrend az időeredmények alapján alakult ki, a legjobbak három perc alatt teljesítették a feladatokat. Erről a viadalról Csernák Zsolt aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

A horizontális lépcsőfutó versenyen a versenyzők védőruházatban - bevetési védőruha, védősisakban - palackkal a hátukon küzdötték le a lépcsőfokokat, amiből nem volt hiány. A táv három és fél kilométer volt, a Tisza-part mind a tizenhét lépcsősorával együtt. Taskovics Sándor a 40 év feletti korcsoportban remekül szerepelt, csak egy versenytárs tudta maga mögé utasítani. Taskovics Sándor a második helyet szerezte meg a küzdelemben.

Képgaléria IDE kattintva. Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy/Csongrád MKI és Taskovics Sándor tű. főhadnagy/Kiskunhalas HTP