Kétszer is a fa állította meg az ittas sofőrt Tiszakécskén

Vissza a címlapra
Kétszer is a fa állította meg az ittas sofőrt Tiszakécskén

A Kecskemét Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az őrizet 72 órás ideje alatt két járművezetőt is bíróság elé állított, akik az elmúlt hétvégén Tiszakécskén és Ballószögön ittasan közlekedtek. Egyiküket egy gödör fogta meg, a másik sofőr megrongált egy kerítést és kétszer is fának ment.

Egy orgoványi férfi, utast szállítva az autójában 2020. március 7-én ittas állapotban vezette járművét Ballószög külterületén, amikor is az úton meg akart fordulni, de egy gödörben fennakadt. A férfi igen súlyosan ittas volt, vérében mintegy 3,19 ezrelék alkohol volt. Ráadásul nemrég kapta vissza jogosítványát egy korábbi, szintén ittas vezetés miatti eltiltást követően. A járőrök Jakabszállás külterületén, az 5302-es számú úton állították meg a 44 éves orgoványi sofőrt, majd szondáztatást követően előállították.

Ugyanezen az estén egy lakiteleki férfi Tiszakécske belterületén ittasan vezette járművét. Ittassága miatt azonban nem követte az út vonalvezetését, ezért a bal oldali útpadkán lehaladva egy ingatlan kerítésének és egy mellette lévő kisebb fának ütközött. A férfi a balesetet követően nem állt meg, hanem továbbhaladva a dűlőút végén újból egy fának ütközött. Miután a gépkocsit ismeretlen személy segítségével kihúzták a fák közül, a férfi egészen a lakiteleki lakásáig hajtott. Vele szemben már az ingatlanban került sor rendőri intézkedésre. Kiderült, hogy az ő vérében 2,05 ezrelék alkohol volt.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, csak a gépkocsiban, a fákban és a kerítésben keletkezett anyagi kár.

Az ügyészség mindkét férfit példátlan gyorsasággal, az őrizet ideje alatt ittas járművezetés vétsége miatt bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság mindkét vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és a speciállis bűnismétlőnek számító orgoványi férfival szemben 8 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette, továbbá valamennyi járműkategóriára nézve 2 évre eltiltotta a járművezetéstől. A lakiteleki férfival szemben a bíróság 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és 1 évre őt is eltiltotta a vezetéstől az összes járműkategóriára kiterjedően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Bilincsben vezették el az ittas sofőröket a kecskeméti rendőrök