Két kamionsofőr összesen 38 illegális migránst szállított

Vissza a címlapra
Két kamionsofőr összesen 38 illegális migránst szállított

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vádemelést javasolnak a két török gyanúsított ellen.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. augusztus 6-án kora délután, miszerint Lajosmizse külterületén, egy parkoló kamion rakteréből több, feltehetően illegális migránst láttak kiugrani és elszaladni.

A jármű közelében a járőrök 14 óra 30 perckor 23 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a terepkutatás során nem sokkal később további 15 illegális migránst tartóztattak fel.

A helyszínen végrehajtott adatgyűjtés és a parkolóban lévő kamerafelvétel alapján a rendőrök feltételezték, hogy az átvizsgált kamion mellett korábban parkoló teherautó is szállított illegális migránsokat. Ezt a gépjárművet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ellenőrizték az Inárcsi Pihenőben. A járőrök megállapították, hogy a kamion pótkocsijának a ponyváját kivágták, rakterében emberek korábbi ottlétére utaló tárgyak voltak.

A két török sofőr kihallgatásukon beismerő vallomást tett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A nyomozást befejezték a rendőrök, akik a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.