Két hét alatt 11 lopás volt a sorozat-tolvaj egyenlege

Vissza a címlapra
Két hét alatt 11 lopás volt a sorozat-tolvaj egyenlege

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy helybeli férfivel szemben, aki 2019 novemberében társasházak lépcsőházaiból és garázsaiból kerékpárokat és kéziszerszámokat lopott el.

A vád szerint a munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi fél évvel azután, hogy korábbi börtönbüntetéséből kedvezménnyel szabadult, elhatározta, hogy környékbeli társasházak lépcsőházaiból, illetve garázsaiból különböző értékek ellopásával rendszeres haszonra fog szert tenni. Elhatározásának megfelelően 2019. november 4. és 2019. november 21. között garázsajtókat felfeszítve kéziszerszámokat, élelmiszert, szeszesitalt, de volt, hogy bőröndöt, karórát, készpénzt lopott el. Négy esetben a garázs feltörése után nem vitt magával semmit.

Társasházi lépcsőházakba bejutva, folyosón tárolt kerékpárokat lopott el.

A sértettek a lopással és az ajtó megrongálásával okozott káruk megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentettek be.

A férfi vesztét végül az okozta, hogy 2019. november 21-én koradélután egy élelmiszerbolt ajtajánál egy vevő kiejtette a zsebéből a pénztárcáját, amelyben 30 ezer forint volt. A vádlott észrevette és a tárcát lopási szándékkal a zsebébe rejtette. Az üzletben tartózkodók azonban mindezt látták és a tolvajt elszámoltatták.

A férfi a lopásokat megelőzően, 2019 augusztusában marihuanát szerzett, amit el is fogyasztott, ezért emiatt is felelnie kell.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit 11 rendbeli lopással - amelyből 4 kísérlet maradt -, valamint kábítószer birtoklással vádolja, és ezért vele szemben a végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása mellett azt is indítványozza, hogy a korábbi büntetése hátra lévő részének végrehajtását is rendelje el a bíróság. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.