Kerékpárt raboltak a kijárási korlátozás alatt

Vissza a címlapra
Kerékpárt raboltak a kijárási korlátozás alatt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását azoknak a rablással gyanúsított 21, 20 és 18 éves férfiaknak, akik egy férfitól rabolták el a kerékpárját Lajosmizsén.

A három férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. április 24-én 16 óra körül - a kijárási korlátozást megszegve - egy padon ücsörögtek, amikor meglátták az úton kerékpározó sértettet. A fiatalkorú gyanúsított elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit, ezért utána kiáltott, amelyre a sértett megállt. Erre a gyanúsítottak körbeállták a sértettet és használatra elkérték tőle a 70.000.-forint értékű kerékpárját, valamint a mobiltelefonját. A sértett ennek önként nem tett eleget, ezért a fiatalkorú gyanúsított megpróbálta a sértett kezét a mobiltelefonjáról elhúzni, majd a kerékpárkormányt megragadta és rángatta, miközben egyik társa ökölbe szorított kézzel fenyegette meg a sértettet. Eközben a fiatalkorú gyanúsított továbbra is a kerékpárt rángatta, mire a sértett elengedte azt. Végül a fiatalkorú gyanúsított azzal elhajtott, társai pedig utána futottak. Az így megszerzett biciklit a fiatalkorú gyanúsított még aznap eladta.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított három férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása és a jelenlétük biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetükben fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Mivel a fiatalkorú gyanúsított törvényes képviselője az ülésen nem volt jelen, így neki még öt napja van a jogorvoslat bejelentésére. A fellebbezésről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.