Ittasan vezetett, balesetet okozott, majd elmenekült

Vissza a címlapra
Ittasan vezetett, balesetet okozott, majd elmenekült

A Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott cserbenhagyás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy bátyai lakos ellen. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig a napokban átadták az ügyészségnek.

Az eljárás adatai szerint a férfi 2018. november 18-án a déli órákban Kalocsán, a Móra Ferenc utcában közlekedett egy Peugeot személygépkocsival a Lencse utca felől az Egres utca irányába. Haladása során az előtte haladó Mercedes előzésébe kezdett, azonban a manőver során korán tért vissza forgalmi sávjába, ezért nekiütközött a már megelőzött járműnek. A baleset után megállás nélkül továbbhajtott, azonban hozzávetőleg másfél kilométer megtétele után egy kanyarban megpördült és az útpadkának sodródott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A Peugeot sofőrjével szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért az egyenruhások vér- és vizeletminta vételre állították elő. Mivel a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő az ittasság tényét megállapította, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A kalocsai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.