Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 12-én 22 óra 5 perc és 22 óra 20 perc között Bácsbokod, Bácsszöllős és Kelebia térségében három esetben, összesen 51 illegális migránst tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A csoportok jogellenesen jutottak be Magyarország területére, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Illegális migránsok Kunbaja térségében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 13-án 9 óra 25 perckor 11 külföldit tartóztattak fel Kunbaja közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.