„Herbált” árult házánál az 56 éves díler

Vissza a címlapra
„Herbált” árult házánál az 56 éves díler

A Kalocsai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy 56 éves kalocsai férfivel szemben, aki 2018. július 25-ig a házában értékesített új pszichoaktív anyagot.

A kalocsai vádlott 2018. évben ismeretlen személytől vásárolt új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port. Az illegális forgalomban „herbál" néven ismert anyagot eleinte növényi zúzalékba, később dohányba áztatta és cigarettába sodort 1 grammos adagokat csomagolt, melyet 2.000 forintért adott el.

Naponta keresték fel rendszeres vásárlói a vádlottat, aki a szúnyoghálós ajtó kisablakán keresztül adta ki a kért mennyiséget.

A vádlott a 2018. július 25-én történt elfogásáig legalább 190 alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot a nyomozás során azonosított 5 fogyasztónak, közöttük az alkalmi munkavállalójának, akinek munkabéréből vonta le a „herbál" árát. A vádlott a havonta hazalátogató fiának is adott dohányba áztatott és cigarettába sodort szintetikus drogot.

A munkahellyel nem rendelkező vádlott az új pszichoaktív anyag értékesítéséből legalább 377.000 Ft bevételre tett szert, melyet részben felélt, részben a háza felújítására költött.

A nyomozók a vádlott elfogását követő házkutatás során 28 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le, melynek hatóanyagtartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

A bűncselekmény elkövetését tagadó, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, vele szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a bűncselekmény elkövetésével szerzett 377.000 Ft-ra vagyonelkobzás elrendelését indítványozza.

A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.