Hazáig követte, majd bejárati ajtaja előtt kifosztotta gyerekkori ismerőse nagyanyját

Vissza a címlapra
Hazáig követte, majd bejárati ajtaja előtt kifosztotta gyerekkori ismerőse nagyanyját

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 31 éves kecskeméti férfivel szemben, aki tavaly júliusban fényes nappal az utcán leszólította, hazáig követte, majd a bejárati ajtó nyitásakor letépte idős áldozata arany nyakláncát.

A férfi 2018. július 20-án délelőtt 11 óra körül egy kecskeméti nagyáruház előtti járdán megszólította gyerekkori ismerőse nagyanyját, az őt egyébként nem ismerő sértettet. A férfi igyekezett az asszony bizalmába férkőzni és fiatalon elhunyt unokája miatti sajnálkozását fejezte ki.

A sértett erre válaszolt a férfinek, azonban nem állt meg, hanem gyalogolt tovább a közelben lévő társasházi otthonához. A vádlott követte a nehezen mozgó asszonyt a lépcsőházba, majd amikor a sértett a lakása elé ért és annak ajtaját nyitotta volna ki, váratlanul mögé lépett, nyakából kitépte az 55.000,- Ft értékű aranyláncát és elmenekült. A férfit még aznap elfogták, azonban a nyaklánc nem került elő, ezért a sértett kérte kára megtérítését.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.