Folytatódik a rendcsinálás Kecskemét közterületein – Elkobozzák az illegális árusok termékeit

Vissza a címlapra
Folytatódik a rendcsinálás Kecskemét közterületein – Elkobozzák az illegális árusok termékeit

A Kecskeméti Városrendészet 2020. július 30-án, csütörtökön ismét azt tapasztalta, hogy a városközpontban a járókelők leszólításával illegális árusítás történik.

A térfigyelő kamerákat figyelő közterület-felügyelő észlelte a jogellenes cselekményt, és a helyszínre irányította a városrendészeket, akik a tetten ért elkövetőt elkísérték a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A szabálysértési hatóság az eljárást lefolytatta és büntetés kiszabása mellett rendelkezett az asszonynál lévő áruk elkobzásáról is.

- Felhívnám a figyelmet arra, hogy az áru elkobzásával az illegális árusok a jövőben is számolhatnak. Terveink szerint ugyanis minden tetten ért illegális árusítás esetén kezdeményezni fogjuk az azonnali szabálysértési eljárás lefolytatását, melynek keretében elkobzásra kerülhetnek a nála lévő termékek. Ezek elkobzása ugyanis jelentős visszatartó erő a jogellenes cselekmények megszüntetésében - tájékoztatta hírportálunkat Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője.

A kamerarendszer hatékonyságát igazolja, hogy csütörtökön Kecskemét belvárosában, a Malom Center melletti sétányon a járdát és a padot festékszóróval megrongáló fiatalok csoportjának tevékenységét is rögzítették a felvételek. A fiatalok a padok mellett még összesen 28 térkövet is összefestettek. Mivel az elkövetők mozgása és kiléte a kamerafelvételek alapján jól beazonosítható volt, így velük szemben is szabálysértési eljárást kezdeményezett a Kecskeméti Városrendészet.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése