Fogházbüntetésre ítélték a kecskeméti zebrán gyalogost halálra gázoló nőt

Vissza a címlapra
Fogházbüntetésre ítélték a kecskeméti zebrán gyalogost halálra gázoló nőt

Elsőfokon csak felfüggesztett fogházbüntetést kapott az az 55 éves nő, aki 2019. február 2-án Kecskeméten halálra gázolt egy zebrán szabályosan haladó gyalogost. Másodfokon azonban már végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték, jogerősen.

Elsőfokon a Kecskeméti Járásbíróság 2019. november 13-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet az 55 éves vádlott ügyében, aki 2019. február 2. napján Kecskeméten halálra gázolt egy zebrán szabályosan haladó gyalogost. A vádlott a piros lámpa tiltása ellenére haladt át a kereszteződésen.

A vádlott a bíróságon a bűnösségét beismerte, lemondott a tárgyalásról. Nyilatkozatát a bíróság elfogadta és 1 év 9 hónap fogházra ítélte, aminek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Egyúttal 2 évre eltiltotta a járművezetéstől, ami utánképzési kötelezettséggel is jár.

Az ügyészség fellebbezése folytán került az ügy a Kecskeméti Törvényszékre, ahol a vádlott büntetését súlyosították.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa 2020. november 25-én jogerősen 1 év 9 hónap fogházra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte a halálos balesetet okozó vádlottat. Aki a büntetése fele részének kitöltését követően bocsátható legkorábban feltételes szabadságra.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya