Felgyújtotta a lakatlan épületet Kecskeméten

Vissza a címlapra
Felgyújtotta a lakatlan épületet Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja gondtalanságból felgyújtott egy lakóépületet.

Tűzesetről érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra 2018. november 11-én, mely szerint a megyeszékhelyen, a Szívós utcában kigyulladt egy ingatlan. A nyomozás adatai szerint a házban tartózkodó 24 éves férfi - a tulajdonos ismerőse - éjszaka gyertyákat gyújtott, majd nyugovóra tért. Alátétet azonban nem használt, a gyertyákat viasszal ragasztotta a fából készült éjjeliszekrényre. A lakó hajnalban arra ébredt, hogy a helyiségben füst és tűz van: égett az éjjeliszekrény, az ágy, a matrac és a helyiségben lévő ruhák is. A férfi megkísérelte eloltani a tüzet, ám az gyorsan terjedt, így az épületet elhagyta, majd a szomszéd segítségével értesítette a hatóságokat.

A tűzvizsgálati megállapítások szerint a felelőtlenül elhelyezett, és felügyelet nélkül hagyott alkalmi világítóeszközök okozták a katasztrófát, amely során az épület jó része - a tetőszerkezettel együtt - megrongálódott. A gyors és szakszerű segítség következtében azonban tűz a szomszédos lakóházra nem tudott átterjedni.

K. Józsefet a nyomozók gondatlan közveszély okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított elismerte hanyagságát, ami a tűz kiváltó oka volt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése