Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a kecskeméti taxist kirabló helvéciai fiút

Vissza a címlapra
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a kecskeméti taxist kirabló helvéciai fiút

A Kecskeméti Járásbíróság rablás bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki azt a 16 éves kecskeméti fiút, aki egy taxist próbált meg kirabolni 2020. februárjában.

A tényállás szerint a taxis férfi 2020. február 15-én 0 óra 45 perc körüli időben egy kecskeméti buszmegállóban vette fel a taxijába a 16 éves fiút, akit Helvéciába fuvarozott. Amikor megérkeztek, a fiatalkorú vádlott kiszállt a gépkocsiból, azért, hogy a 4.300 forintos viteldíjat magához vegye. Miután visszaérkezett, beszállt a taxi jobb első ülésére, és egy töltetlen gáz-riasztó pisztolyt fogott a taxisra, akit felszólított, hogy a pénztárcájában lévő összes pénzt adja át. A taxis a felszólításnak nem tett eleget és kiszállította a fiatalkorú vádlottat a gépkocsiból, aki ezt követően elszaladt a helyszínről.

A bíróság elé állítás keretében a vádlott beismerő vallomást tett, amelyet az eljárás egyéb adatai is alátámasztottak. A fiatalkorú vádlottat a bíróság 2 év - 4 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte, valamint megállapította, hogy pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság döntését a fiatalkorú vádlott, a védője, a törvényes képviselője és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.