Évet értékelt a Bács-Kiskun megyei rendőrség

Vissza a címlapra
Évet értékelt a Bács-Kiskun megyei rendőrség

Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya 2020. február 10-én értékelte a főkapitányság 2019. évben végzett munkáját  - tájékoztatott erről két nap múlva a rendőrség.

A tájékoztatásból az ugyan egyáltalán nem derült ki hogy milyennek értékelték a 2019-es évet, azt azonban elmondták, hogy az évértékelő értekezlet elöljárója dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki megköszönte a főkapitányság elmúlt évben végzett munkáját, és külön szólt az illegális migráció során kifejtett erőfeszítésekről. Ezek után meghatározta a főkapitányság 2020. évi főbb feladatait.

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány kiemelkedő szolgálatellátásért jutalomban részesítette Burányi Zsolt c. r. zászlóst, a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség kutyavezetőjét.

A rendőr és szolgálati kutyája Bácsszőlős külterületén 2020. január 20-án 52 külföldi nyomon üldözését végezték. Az illegális migránsokat rövid idővel később feltartóztatták. Másnap a páros Csikéria külterületén a határzár alatt felfedezte az alagutat.