Embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál és Soltnál

Vissza a címlapra
Embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál és Soltnál

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 5-én 2 óra 25 perckor Balotaszállás közigazgatási területén intézkedés alá vontak egy járművet, amelyben a szerb sofőrön kívül 11 határsértő tartózkodott.

Néhány órával később, hajnali 5 órakor a bajai rendőrök Solt közelében egy kistehergépkocsit állítottak meg, amelyet egy német férfi vezetett. Ebben a kocsiban 20 határsértő utazott.

A migránscsoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a német és a szerb sofőr segítséget akart nyújtani a határsértőknek abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért a rendőrök mindkettejüket előállították és őrizetbe vették.

Velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Kihallgatásukat követően a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.