Eltörte ismerőse orrát – a rendőrök őrizetbe vették

Vissza a címlapra
Eltörte ismerőse orrát – a rendőrök őrizetbe vették

A nyomozók több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják az őrizetbe lévő 27 éves tiszaalpári férfit.

Saját autójával közlekedett egy tiszaalpári férfi 2020. július 10-én este, amikor két utasa összeszólalkozott. A vita miatt a sofőr félreállt az útról, és kiszállította utasait. A két férfi szidalmazta egymást, majd az idősebb ököllel arcon ütötte ismerősét, aminek hatására összeverekedtek. Már a földön birkóztak, mikor a sofőrnek sikerült szétválasztani őket. A 27 és a 23 éves férfit magára hagyva, a járművezető Opeljával elhajtott, és az otthona közelében leparkolt.

Rövid idő elteltével az idősebb férfi a parkoló járműhöz sétált, majd a nyitott autóba beszállt, beindította és el akart hajtani vele. Egy szemtanú ezt észrevette, és megakadályozta, hogy a 27 éves férfi a kocsival elinduljon.

A körülmények tisztázását követően a tiszakécskei rendőrök előállították a két dulakodó férfit. A fiatalabbat - aki a verekedés során orrcsonttörést szenvedett - garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg idősebb társát súlyost testi sértés bűntett és jármű önkényes elvétele bűntett kísérletének gyanújával - 2020. július 15-én - őrizetbe vették.

A 27 éves férfi nem volt ismeretlen a nyomozók előtt. Egy hónappal korábban is verekedésbe keveredett: ekkor garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatták ki.

A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai előterjesztést tettek az őrizetbe lévő tiszaalpári gyanúsított letartóztatásának indítványozásra.