Elkobozta áldozatától a versenykerékpárt – vádemelés az önbíráskodóval szemben

Vissza a címlapra
Elkobozta áldozatától a versenykerékpárt – vádemelés az önbíráskodóval szemben

A Kecskeméti Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt vádat emelt egy 29 éves kecskeméti férfivel szemben, aki az utcán öccse versenykerékpárját vélte felfedezni egy férfinél és miután combon rúgta áldozatát, „ezt most elkobzom tőled" felkiáltással el is vette tőle.

A vádlott 2017. május 22-én este az utcán megszólított egy férfit, aki ismerőse sárga versenykerékpárjával várakozott egy lépcsőház bejárata előtt. Számon kérte a férfin, mit keres nála az öccse kerékpárja, majd mindennek nyomatékot is adott azzal, hogy áldozatát combon rúgta, aki ennek hatására a kerékpárral együtt a lépcsőre dőlt.

Eközben a vádlott kijelentette, hogy őt nem érdekli, ki a kétkerekű tulajdonosa és egyre csak azt hajtogatta, hogy az az öccséé. Ezután közölte a sértettel, hogy „ezt most elkobzom tőled!", majd fogta a kerékpárt és távozott a helyszínről. A sértett az erőszak hatására nem merte megakadályozni, hogy a vádlott önhatalmúlag elvigye a kerékpárt.

Utóbb, az eljárás során a vádlott visszaadta tulajdonosának a kerékpárt.

A többszörös, különös visszaeső vádlottat az ügyészség önbíráskodás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a kiszabott büntetésből kedvezménnyel nem szabadulhat. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.