Busznak ütközött az ittas sofőr Kecskeméten

Vissza a címlapra
Busznak ütközött az ittas sofőr Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt vádat emelt egy kecskeméti férfi ellen, aki 2019. december 3-án Kecskeméten ittasan vezette a személyautóját, és egy kanyarban nekiütközött egy busznak.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 3-án délután ittasan vezette a személyautóját Kecskeméten az Ipoly utcában a Halasi út felől a Kiskőrösi út irányába haladva. A Kiskőrösi út és az Ipoly utca kereszteződésénél az ittassága miatt úgy kanyarodott balra a Kiskőrösi útra, hogy a gépjárművel a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba érkezett és nekiütközött egy szemből érkező helyi autóbusz bal első részének.

A baleset miatt a vádlott, valamint a busz utasai közül egy várandós nő és az 5 éves kisfia 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek. A vádlott autójában és a buszban anyagi kár is keletkezett. A vádlott vezetői engedélyét az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan vezette az autót, illetve az ittassága miatt azt a KRESZ szabályt is megszegte, miszerint a kereszteződésben a másik útra bekanyarodni szándékozó járművezetőnek balra kanyarodásnál az úttest felezővonala mellé kell besorolnia. A bekanyarodási szándékot pedig irányjelzéssel kell jelezni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.