Börtön vár Aureliora: a büntetését 4 évről 2 év 3 hónapra enyhítették

Vissza a címlapra
Börtön vár Aureliora: a büntetését 4 évről 2 év 3 hónapra enyhítették

A Szegedi Ítélőtábla másodfokon megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék döntését, így 2021. november 24-én a bajai "VV celeb" büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, valamint 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezték. (Fotó: Fotó: Pozsonyi Zita / Blikk)

Mint azt korábban megírtuk, 2017. október 14-én Aurelio egy bajai kocsmában italozott, de annyira lerészegedett, hogy elaludt. Ezt használta ki a sértett, és legalább 130 ezer forintot ellopott Aurelio kabátjának zsebéből.

Másnap Aurelio - a jelenlegi ügy elsőrendű vádlottja - és társa egy szórakozóhelyen megkereste a sértettet, és kérdőre vonták az ellopott pénz miatt. Az elsőrendű vádlott - miközben társa lefogta a sértettet - többször megütötte a férfit, majd egy autóba tuszkolták. Elmentek a sértett nagyszüleihez, mert a férfi azt állította, a lopott pénz maradékát ott rejtette el.

A sértett szabadon engedését az ellopott összeg visszaadásához kötötték, de a férfi ennek nem tudott eleget tenni, mert már elköltötte a pénzt. Ezért aláírattak vele egy szerződést, amelyben a sértett elismerte, hogy 180 ezer forintot kért kölcsön Aureliotól, és vállalta, hogy a hitelt heti 20 ezer forintjával törleszti.

Aurelio részben elismerte a történteket, bocsánatot kért a sértettől, aki ezt elfogadta. A másodrendű vádlott elismerte bűnösségét.

Első fokon Kecskeméten született ítélet: 2019-be emberrablás bűntette miatt miatt négy év börtönbüntetésre ítélték Aureliot, aki azonban ügyvédjével fellebbezett.

A Szegedi Táblabíróság most a döntésével enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott négy, illetve két és fél éves börtönbüntetésen. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az elsőrendű vádlott, azaz Aurelio kevert személyiségzavara megkönnyítette a bűncselekmény elkövetését. A táblabíróság az enyhítő körülményekre, közte az időmúlásra tekintettel látott lehetőséget a büntetés mérséklésére.

Mivel Aurelionak egy korábbi ügye miatt volt már 1 év 2 hónap felfüggesztettje, így most azt is hozzácsapják a mostanihoz, így az összbüntetés akár 3 év 5 hónap letöltendő szabadságvesztés is lehet.

Immár jogerősen.