Bíróság elé állítják a szatírt

Vissza a címlapra
Bíróság elé állítják a szatírt

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy közösségi oldalon talált bejegyzés alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen 2019. január 29-én. Egy fiatal lány írta le, hogy szatír áldozata lett. Egy ismeretlen hazáig követte, majd a háza előtt megállt, letolta a nadrágját, és szeméremsértő tevékenységbe kezdett.

A rendőrök először a sértettet azonosították be, és az ő vallomása alapján kezdtek a történtek teljeskörű felderítésébe. A nyomozást nehezítette, hogy az áldozat nem fordult azonnal a hatóságokhoz.

Az adatgyűjtés eredményeként néhány nappal később - 2019. február 5-én - elfogták azt a 68 éves helybélit, aki a szeméremsértés vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy aki bűncselekmény áldozatává vált, az elsősorban a rendőrséget értesítse erről a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számok egyikén.