Alvó betegeket szabadított meg értékeiktől a kórházi fosztogató

Vissza a címlapra
Alvó betegeket szabadított meg értékeiktől a kórházi fosztogató

A Kalocsai Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy dunaújvárosi férfival szemben, aki 2020. január 21-én este a kalocsai kórházban több alvó betegtől mobiltelefont, karórát és pénzt lopott.

A vádirat szerint a dunaújvárosi férfi két nappal azután, hogy őt a nyomozók lopás miatt egy másik ügyben gyanúsítottként kihallgatták, 2020. január 21-én este Kalocsára érkezett és látogatás céljából a kórházba ment. Miután megtudta, hogy a hozzátartozója nem ott fekszik, nem távozott a kórházból, hanem lopási céllal előbb a belgyógyászat egyik kórtermébe ment. A gyógyszerek miatt már mélyen alvó, idős férfi ágya melletti szekrényről egy 5.000,- forint értékű mobiltelefont lopott el töltőjével együtt. Ugyanebben a kórteremben egy másik férfibeteg ágya mellől szintén telefont és bőr pénztárcát emelt el éppen, amikor az alvó beteg felriadt és rászólt a vádlottra. Ekkor a fosztogató kiszaladt a kórteremből. A sértett csak ezután észlelte, hogy a dolgai eltűntek.

A férfi nem sokkal később a sebészeti osztály egyik kórtermébe is bement és egy szintén már alvó beteg karóráját lopta el. Idős áldozata arra ébredt fel, hogy a vádlott az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskája, másikban a karórája van. A betegnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a táskáját kikapta a vádlott kezéből, ám a fosztogató a karórával kiszaladt a kórteremből.

Röviddel ezután a rendőrök a buszpályaudvaron elszámoltatták a férfit, akinél a lopott telefonokat, pénztárcát és karórát is megtalálták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit három rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.