Adósságrendezés helyett 170 millió forinttal károsította meg az ügyfeleit a jogász végzettségű férfi

Vissza a címlapra
Adósságrendezés helyett 170 millió forinttal károsította meg az ügyfeleit a jogász végzettségű férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt letartóztatását indítványozta annak a banki adósságrendezéssel engedély nélkül foglalkozó férfinak, aki ráadásul 16 ügyfelétől a hitelek lezárására illetve kiváltására átvett összegeket is ellopta.

A megalapozott gyanú szerint a magát internetes oldalakon hirdető jogász végzettségű kecskeméti férfi a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül végzett ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, amelyben díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta. Ennek során 16 ügyfelétől összesen közel 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, a pénzt azonban nem a hátralékok rendezésére fordította, hanem ellopta.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók a férfit őrizetbe vették és jogosulatlan pénzügyi tevékenység, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta a férfival szemben, mivel a kiszabható, 2-12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés nagyságára figyelemmel tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett a gyanúsított a terhére rótt sorozatjellegű, üzletszerű bűncselekmények elkövetésekor két korábbi, jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, emiatt esetében a bűnismétlés veszélye is reálisan fennáll. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve tegnap délután elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, amelyet a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni.