A rendőrség Centenáriumi Vándorkiállítása Kecskemétre érkezett

Vissza a címlapra
A rendőrség Centenáriumi Vándorkiállítása Kecskemétre érkezett

Néhány napon keresztül különleges gyűjteményekből álló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság előtt és a dísztermében. A Rendőrmúzeum erre az alkalomra készített tablósorozatát, amely a szervezet száz éves történetét mutatja be, a megyei rendőrök páratlan gyűjteményeivel kiegészítve.

A kiállítás megnyitójára 2020. szeptember 11-én 11 órakor került sor a főkapitányság épületének dísztermében. A köszöntőket követően a vendégeknek „100 éve történt a magyar rendőrség államosítása" címmel Prof. Dr. Sallai János rendőr ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára tartott előadást. A Hagyományőrző Rendőrszázad korabeli járműveket sorakoztatott fel a jeles esemény alkalmából.

A tárlaton többek között a Kiskunhalasi, Kunszentmiklósi és Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, valamint a Kelebiai Határrendészeti Szolgálat munkatársai mutatták be saját gyűjteményünk legbecsesebb darabjait. Varga Ottó rendőr zászlós, kiskunhalasi nyomozó 25 éve tartó szenvedélyes gyűjtőmunkájának gyöngyszemeit bocsátotta a kiállítás rendelkezésére. Korabeli tankönyveket, egyenruhákat tekinthetnek meg az érdeklődők, illetve karjelvények, rendfokozatok, állami kitüntetések teljes kollekciója, valamint egy egyedülálló gyufásdoboz-sorozat is fellelhető a kiállított darabok között.

A páratlan gyűjteményt bárki megtekintheti 2020. szeptember 14-től (hétfőtől) szeptember 17-ig (csütörtökig) 10 és 15 óra között a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A tárlat a Horváth Döme körúti hátsó bejáraton keresztül közelíthető meg. A főkapitányság a hatályos járványügyi szabályokat figyelembe véve gondoskodik a látogatók biztonságáról.

A rendezvény zárónapján, szeptember 17-én, 9 óra 30 perckor Kecskemét főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál a Készenléti Rendőrség nemzetközi hírű zenekara ad koncertet, amelyre szívesen várják az érdeklődőket.

Helyszín: Kecskemét Főtér, Hírös forrás szökőkút (Esős időjárás esetén Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ)

A vándorkiállítás és a Rendőrség Zenekarának koncertje ingyenesen látogatható!

Galéria (19 kép)

Összes kép letöltése