A kiskunmajsai ittas, halálos gázoló letartóztatását indítványozza az ügyészség

Vissza a címlapra
A kiskunmajsai ittas, halálos gázoló letartóztatását indítványozza az ügyészség

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozza annak a 28 éves férfinak, aki újév hajnalán Kiskunmajsán ittasan elgázolt két gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magukra hagyva áldozatait. (fotó: MTI)

Kiskunmajsán, a Fő utcán egy 28 éves öttömösi férfi, a bűnügy gyanúsítottja 2020. január 1-jén 3 óra 47 perckor ittasan közlekedett élettársa személykocsijával, amikor a Fő utca és a Fiumei utca kereszteződésében ittassága miatt letért a jobboldali útpadkára és elütötte a Fiumei utcában gyalog közlekedő férfit és nőt. A baleset következtében a gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A sértettek elütését követően a gyanúsított járművével egy közúti jelzőtáblának és fának ütközött, majd a helyszínről anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sérült sértettek részére. A rendőrség közelben tartózkodó járőrei észlelték a helyszínről menekülő autóst, utána eredtek és rövid időn belül elfogták.

A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított terhére rótt, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek. A férfi az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében a mai napon indítványozta.


Letartóztatták az újévi halálos gázolással gyanúsított férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 28 éves férfinek a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 1-én ittasan halálos balesetet okozott.

A gyanú szerint a férfi szilveszter éjjelén Kiskunmajsa belterületén ittasan elgázolt két gyalogost, akik közül egyikük a helyszínen életét vesztette, másikuk pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság a letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölése érdekében rendelte el. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése folytán nem végleges.

(Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya)