A helvéciai fegyveres rablással gyanúsított fiú letartóztatását indítványozta az ügyészség

Vissza a címlapra
A helvéciai fegyveres rablással gyanúsított fiú letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 16 éves fiú letartóztatását, aki 2020. február 15-én hajnalban - itt írtunk erről - egy riasztópisztollyal fenyegetőzve akart kirabolni egy kecskeméti taxist. (A fotó illusztráció)

A megalapozott gyanú szerint a taxis 2020. február 15-én hajnali 1 óra előtt egy kecskeméti buszmegállóban vette fel taxijába a fiút, akit Helvéciára kellett szállítania. Amikor megérkeztek a fiú lakóhelyére, az utas kiszállt a taxiból, hogy a 4.300 forintos viteldíjat magához vegye.

A fiú 5 perc múlva ért vissza. Beszállt a taxi jobb első ülésére, majd egy töltetlen gáz-riasztó pisztollyal megfenyegette a taxist, a fegyvert a sértettre fogta és felszólította, hogy a pénztárcájában lévő összes pénzt adja át. A sértett azonban a felszólításnak nem tett eleget és kiszállította a fiút a taxiból. A fiú ezután zsákmány nélkül elszaladt a helyszínről, de a kiszállás során otthagyta a kabátját és a riasztópisztolyt is. A taxis pénztárcájában a cselekmény elkövetésekor 40.000 forint volt.

A kecskeméti rendőrök a fiút még február 15-án délután elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt. A rendőrök kezdeményezték a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását is.

A Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. február 18-án indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt - 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés - tartani kell attól, hogy a középiskolából elbocsátott, az idejét főként csavargással töltő fiú a szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.


FRISSÍTÉS:

Letartóztatták a fegyveres rablási kísérlettel gyanúsított fiatalkorút

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 16 éves kecskeméti férfinek a letartóztatást, akit azzal gyanúsítanak, hogy fegyveresen akart kirabolni egy taxist.

A bíróság a letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el, ugyanis tartani kell attól, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, a középiskolából elbocsátott, az idejét főként csavargással töltő gyanúsított szabadlábra kerülése esetén nem állna a hatóságok rendelkezésére.

A végzés nem végleges, ugyanis azzal szemben a gyanúsított, a védő és a törvényes képviselő fellebbezést jelentettek be, amiről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.