A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezték a „PUMP&RUN” Országos Bajnokságot

Vissza a címlapra
A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezték a „PUMP&RUN” Országos Bajnokságot

A Kecskeméten 2021. október 14-én, csütörtökön a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezett VI. „PUMP&RUN" Országos Bajnokságra az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, hogy ismét meghódítsák Kecskeméten a Vízmű-dombot, és elérjék a teljesítőképességük határát. A versenyzőknek jól átgondoltan kellett megtervezniük a nem mindennapi feladatok végrehajtását. Mind a női, mind a férfi versenyzők igen felkészültek, edzettek és „harcra készen" voltak.

A katasztrófavédelem által rendezett úgynevezett „PUMP&RUN" bajnokság két számból áll. Az egyik az adott idő alatt történő ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), a másik versenyszámban pedig a teljes védőfelszerelésben dombra való felfutás (RUN) áll. A verseny egyértelműen komoly fizikai és pszichikai erőpróbát jelent, és alkalmas a katasztrófavédők teljesítőképessége határainak megismerésére.

A verseny, rendhagyó feladatokat tartogatott. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után - öt percen belül - teljes védőfelszerelésben (bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben) - hátukon acélpalackos légzőkészülékkel, két tömlővel a kézben álltak a versenyzők a futás rajtjához és vágtak neki a hétszáz méteres pályának.

Ezen a hétszáz méteren a versenyzőkre egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakasz várt, és mintegy 50 méter szintkülönbséget küzdöttek le, hogy átszakíthassák a képzeletbeli célszalagot. A védőfelszerelés összsúlya - melyben a távot teljesíteni kellett - megközelíti a harminc kilogrammot, a tömlők még plusz tíz kilót jelentettek. A küzdelem, a kitartás meghozta a gyümölcsét, hiszen minden versenyző büszke lehet arra, hogy képes legyőzni egy legyőzhetetlennek tűnő akadályt.

Galéria (51 kép)

Összes kép letöltése