72 órán belül ítélte el a bíróság a kerékpáros rablót

Vissza a címlapra
72 órán belül ítélte el a bíróság a kerékpáros rablót

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt a bűnügyi őrizet alatt bíróság elé állított egy 19 éves helyi férfit, aki 2019. március 5-én megpróbált egy kerékpáros nőt kirabolni.

A vádlott 2019. március 5-én este Kiskunhalason kerékpárjával a vele egy irányban szintén kerékpárral közlekedő nő mellé hajtott, majd menet közben hirtelen megragadta és magához rántotta a kormány előtti kosárban lévő táskáját azért, hogy azt jogtalanul megszerezze.

A nő azonban a táskát megfogta, így azt a férfi nem tudta elvenni. A rabló ennek ellenére nem állt el szándékától és a táskát többször megrántotta, mire mindketten elestek a kerékpárjukkal. A földre került nő továbbra is ellenállt, miközben a férfi egy pofont is adott neki. A sértett többszöri segélykiáltására a környéken lakók felfigyeltek, ezért a rabló végül elengedte a táskát és kerékpárjával elhajtott. A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A büntetlen előéletű elkövetőt az ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt a bűnügyi őrizet 72 órás határideje alatt bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a férfi bűnösségét az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította és 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, emellett 150.000,- Ft pénzbüntetéssel is sújtotta. Az ítélet jogerős, senki nem jelentett be fellebbezést.