183 kilométer - Saját magával versenyzett a piás sofőr

Vissza a címlapra
183 kilométer - Saját magával versenyzett a piás sofőr

A megyei forgalom-ellenőrzők 2019. december 18-án az 5402-es számú út 14-es kilométerénél intézkedtek azzal a sofőrrel szemben, aki személyautóval a megengedett 90 km/h óra helyett 183 km/h-val közlekedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket a megye közútjain. Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A megyei forgalom-ellenőrzők 2019. december 18-án az 5402-es számú út 14-es kilométerénél intézkedtek azzal a sofőrrel szemben, aki személygépjárművével a megengedett 90 km/h óra helyett 183 km/h-val közlekedett. Az intézkedés során kiderült, hogy a 36 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt mintavételre előállították. A gépkocsivezetővel szemben a sebességtúllépés miatt 130.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Vezetői engedélyét bevonták, és ittas vezetés gyanúja miatt vele szemben büntetőeljárás indult.