Kecskeméti judo: négy érem Zalában, két érem a Junior Magyar Bajnokságon

Vissza a címlapra
Kecskeméti judo: négy érem Zalában, két érem a Junior Magyar Bajnokságon

Négy ifivel és Marosszéky Gábor edzővel, a Zalaegerszegi Judo Club elnökének meghívására régiós versenyen vettek részt a KJC-KESI judosai. A tanulás mellett sportoló amatőr judosaink helyenként hősies helytállásról tettek tanúbizonyságot. A Junior Magyar Bajnokságon pedig két érmet szereztek a Kecskeméti Judo Club versenyzői.

Zalában Kis Csongor felülmúlta önmagát, minden meccsét ipponnal nyerte, így első lett.

Finta Ferenc tenni akarása példaértékű lehet a profik számára is. Nála a kellő rutin hiánya okozott némi taktikai ballépést, így intésekkel kapott ki a döntőben és ezüstérmes lett.

A két Borsodinak szintén az ezüstérem jutott, bár Máté a bemérlegelt súlycsoportját simán hozta. Küzdeni akarásban mindegyik versenyzőnk jelesre vizsgázott.

Volt a versenynek sportpolitikai sikere is, hiszen az egykori válogatott judost, ifj. Nagysolymosi Sándort a DDRJSZ elnökének választották a klubok. A három éve Zalaegerszegre költözött elnök jelentős lendületet adott a zalai judonak.


Két érmet szereztek a Kecskeméti Judo Club versenyzői a Junior Magyar Bajnokságon. Mindkét érem a dobogó harmadik fokáról érkezett.

A Magyar Kupa győztes Cseh Márk és Holló László is bronz éremmel gazdagította gyűjteményét. Márk a 66 kg-ban míg Laci a 90 kg-ban jutott el a harmadik helyig.

Márkot múltkori Kupa győzelme után a döntőbe vártuk, hiszen tehetsége és elvégzett munkája alapján, az élen a helye. A judoban viszont elég egy tizedmásodpercnyi kihagyás, vagy rossz döntés és eldől a meccs. Márkkal most ez történt a döntőbejutásért vivott mérkőzésen. Előtte két küzdelemben is fojtással diadalmaskodott, a bronz meccsen egy gyönyörű karfeltolás technikával győzött.

Lacinak szintén lett volna helye a 90kg-os döntőben. Sajnos az elődöntőben nem koncentrált eléggé, emiatt a hosszabbításban kapott ki. A bronz meccsen megkontrázta ellenfelét, így iponnal nyert.

Két kecskemétinek nem sikerült helyezést elérnie. Balog Veronika 78 kg-ban, Holló Dániel 90 kg-ban indult el. Veronika erős fogyasztás után indult a versenyen, kemény munka volt ez számára, így sajnos nem maradt ereje mérkőzéseire.

Edzők: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor