Kecskeméten járt a belga nagykövet

Vissza a címlapra
Kecskeméten járt a belga nagykövet

Marie-France André asszony, a Belga Királyság nagykövete és Ránky Edit attasé asszony Kecskemétre látogattak január 11-én, szerdán. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában fogadta őket Gaál József, a kamara elnöke, és Sipos Zsolt titkár.

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete a találkozón elmondta: fontosnak tartja, hogy Budapesten kívül, az egyes megyékkel is szorosabb kapcsolat alakuljon ki, ezért több várost is felkeres, hogy Belgium és Magyarország számára egyaránt előnyös lehetőségeket találjon.

Az együttműködés természetesen kétoldalú, vagyis igyekszik a magyar vállalkozóknak is minden lehetőséget felkutatni a Belgiumban tervezett befektetéseikhez - tette hozzá.

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt: mindkét ország esetében a GDP jelentős hányada exportból származik, és a belga ipar nagy része hasonló beszállítói szektorba tartozik, mint a magyarországi. A főként Kecskeméten tapasztalható erős ipari fejlődés további növekedést indukál, amihez egyebek mellett az építőipar területén várnának befektetőket - fűzte hozzá.

A megyei sajátosságok közül Bács-Kiskun turizmusát emelte ki, valamint a magas szintű oktatást, hozzátéve, hogy akár innovációs, kutatás-fejlesztési területen is elképzelhetőnek tartja a két állam közötti együttműködést.

A nagykövet Információink szerint csütörtökön ismét Kecskemétre látogat.

(MTI / keol.hu)

Galéria (18 kép)

Összes kép letöltése