Együttműködési megállapodást kötött a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a KNP

Vissza a címlapra
Együttműködési megállapodást kötött a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a KNP

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött 2017. július 15-én a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban - tudósított a hiros.hu

- A helyi jelentőségű természetvédelmi terület jobb megismeréshez járulnak hozzá az évszakos séták, amelyben segítenek minket a Nemzeti Park nagy tudású és elkötelezett szakemberei - hangsúlyozta Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a Szabadidőközpont, amelyet Kecskemét ligetének is neveznek, már komoly látogatottságnak örvend, és a visszajelzések alapján egyértelmű, hogy aki ismeri, az szereti is.

Az ügyvezető igazgató, a Szabadidőközpontot működtető gazdasági társaság céljaként fogalmazta meg, hogy „Széchenyiváros kertjét, Kecskemét ligetét" minél többen látogassák és ismerjék meg, fedezzék fel értékeit. Az Alföld közepén, Kecskeméten komoly jelentősége van a nagy területű összefüggő zöldfelületnek, amelybe beékelődött a nagy kiterjedésű vízfelület.

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai osztályvezetője kiemelte: egy város élhetőségét nagymértékben meghatározza a zöldfelületek nagysága, hiszen a város nem létezhet természet nélkül.

- Az Évszakos séták mindig egy új arcát mutatják meg a helyi jelentőségű természetvédelmi területnek, amelyek során sokan meglepődnek, mennyi növény- és állatfajnak ad otthont - mondta az osztályvezető.

Ebben az évben már sor került a Téli és a Tavaszi sétára, melyeket a Nyári és az Őszi séta követ. A Nyári séta témája a Szabadidőközpont vízi világa, a programok között szerepel vízminőség-vizsgálat, mikroszkóphasználat és horgászós tanulós játék is.

(hiros.hu)