Zsarolt, rabolt és lopott is a kunszentmiklósi ikerpár

Vissza a címlapra
Zsarolt, rabolt és lopott is a kunszentmiklósi ikerpár

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két 27 éves kunszentmiklósi férfi ellen, akik 2019. április 6-án éjszaka egy kunszentmiklósi szórakozóhely közelében közösen készpénzt zsaroltak ki egy helybéli férfitől, de külön is követtek el bűncselekményeket.

A testvérek 2019. április 6-án éjjel egy kunszentmiklósi szórakozóhely előtt leszólított egy helybéli férfit, aki éppen a diszkóba tartott. A sértett elé álltak és a zsebeit átkutatva felszólították, hogy adja oda a pénzét. A sértett a vádlottak fenyegető fellépése és erőfölénye miatt - valamint azért, mert az ikerpár egyik tagja már korábban kirabolta őt - az újabb veréstől tartva átadott a vádlottaknak 1.500 forintot.

Korábban, március végén ugyanis az egyik vádlott már kirabolta a sértettet: egy kunszentmiklósi kávézó teraszán felszólította, hogy fizessen neki egy sört. Miután a sértett erre nem volt hajlandó, a vádlott a hazainduló áldozata után ment és pénzt követelve egyszer az arcába fejelt. Ennek hatására a könnyebb sérüléseket szenvedő sértett 5.000 forintot adott a vádlottnak.

A zsarolást és rablást is elkövető vádlottnak azonban lopások miatt is felelnie kell, ugyanis 2019 márciusában két kunszentmiklósi házból lopott. Az egyik ház melléképületébe betörve kerékpárokat és tyúkokat zsákmányolt összesen 25.000 forint értékben, míg a másik ingatlanon a nyitott melléképületbe surrant be, ahonnan szerszámokat, kábelt és bort lopott összesen 19.500 forint értékben.

Az ikerpár másik tagja is elkövetett egyedül egy bűncselekményt: 2019 márciusában a kunszentmiklósi vasútállomás várótermében egy szabadszállási férfitől zsarolással egy mobiltelefont akart megszerezni, de a sértett a pofozás ellenére sem adta át a telefonját.

A letartóztatásban lévő vádlottaknak zsarolás bűntette miatt kell felelniük, de egyiküket ezen felül rablás bűntettével és 2 rendbeli lopás vétségével, míg a másik vádlottat zsarolás bűntettének kísérletével is vádolja az ügyészség. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog határozni.