Zrínyi Ilona Matematikaverseny – díjeső a Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Zrínyi Ilona Matematikaverseny – díjeső a Református Általános Iskolában

A Kecskeméti Református Általános Iskolában tartották március 4-én, szombaton a 28. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei eredményhirdetését. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők. (Fotók: Pap Anikó)

Az ünnepséget zenés köszöntővel kezdték: a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola 5.b osztálya magyar népdalcsokrot adott elő csengettyűkön. Elhangzott a „Kecskemét is kiállítja", „Az árgyélus kismadár" és a „Tavaszi szél vizet áraszt" című népdal. A diákokat Csősz Győzőné igazgatóhelyettes, a gyerekek osztályfőnöke készítette fel.

Ezt követően dr. Szabó Ildikó igazgató asszony a megyei szervező, a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola nevében köszöntötte a vendégeket.

A 28. Zrínyi Ilona Matematikaverseny első fordulóján 67.169 diák oldotta meg a kitűzött feladatokat. A résztvevők közül 15.963 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Bács-Kiskun megyében 13 város 19 iskolájában zajlott a megyei forduló, 3.061 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 189 diákot jutalmazták a mai eredményhirdetésen.

Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de voltak köztük olyan diákok is, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobb 20 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel lettet díjazottak.

A díjakat a Mategye Alapítvány munkatársai, a város vezetői, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át.

A videón az eredményhirdetés teljes egészében látható, alatta pedig a keol.hu képgalériáját nézhetik meg.

Eredménylista ITT

Galéria (62 kép)

Összes kép letöltése