XVIII. „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Vissza a címlapra
XVIII. „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Kecskemét - Idén immár 18. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Református Általános Iskola országos versenyét, a „Velünk az Isten!" Bibliaismereti Versenyt április 10-11-én.

A 18. születésnap különleges alkalom az egyes ember, az egyén életében is, melyet várva vár, bízva abban, hogy az örömteli változásokat hoz számára. A nagykorúvá válók izgalmával készült a versenyt szervező iskola is erre a kétnapos találkozóra, s idén néhány módosítással igyekezett a versenyt megújítani.

Így idén először voltak határon túli magyar iskolákból versenyzők. Idén először a szakmai zsűri tagjai kecskemétiek voltak: elnök Laczay András (lelkipásztor), tagok Bárdos Péterné  (tanító, hittanoktató), Danyi Judit   (színművész), Jámbor Zsolt    (ének-zene tanár, karnagy), Kormányosné Makai Eszter    (tanár, drámapedagógus). Valamint idén egy különleges ajándékkal köszönte meg a Kecskeméti Református Általános Iskola a versenyre felkészítők munkáját, jutalmazta a versenyzők hónapokon át kitartó szorgalmát, lelkes tanulását: Szőnyi Erzsébet: A makrancos királylány című meseoperájával, mellyel az iskola a 20. évfordulóját ünnepelte tavaly.

A kialakult hagyományokat követve készültek el a feladatlapok, fogadtak vendégeket a kecskeméti házigazdák. Közel 200 fő, 29 csapat érkezett a hírös városba az ország minden pontjáról és a határon túlról, Felvidékről, 17 református iskolából.

A két napos versenyen a gyerekek 4 korcsoportban írásban és szóban is számot adtak arról, mennyire ismerik a Bibliát. A rendezvény csúcspontja a péntek délután volt, amikor a kisdiákok színpadi előadásban jelenítették meg az Ó- és Újszövetség történeteit.

A versenyzők szabad idejükben ismerkedtek Kecskemét nevezetességeivel, és válogattak a város kínálta programokból is.