Violin Maraton: Phoenix Mecano-s sálban futott az első száz jelentkező

Vissza a címlapra
Violin Maraton: Phoenix Mecano-s sálban futott az első száz jelentkező

Mintegy 800 futó vett részt idén a Violin Maratonon, amit a havazás ellenére is megtartottak vasárnap. A futók között ott volt többek között Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgatója és a fia, valamint Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója és a felesége is.

Az 1000 főt foglalkoztató Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ismét tanúbizonyságot tett társadalmi felelősségvállalásáról. A vállalat támogatást nyújtott a Violin Maraton megrendezéséhez. A futóverseny szervezői az idei évben kettős célt tűztek ki. A nevezési díjakból és a felajánlásokból befolyt összeget a Kodály Zoltán Ének-zenei iskola szakgimnáziumi növendékei szakmai fejlődésének és hangszeres tanulmányainak segítésére fordítják.

Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„Vállalatunk megalapítása óta pártolja a művészetet és annak kimagasló képviselőit. A Kodály iskola régi álma, hogy az országosan is kiemelkedő diákjai a magas színvonalú koncertjeikhez méltó versenyzongorán játszanak. Vállalatunk elhatározta, hogy megteszi az első lépéseket és segítséget nyújt a hangszer megvásárlásához.

A szponzoráció első állomása a Violin Maraton támogatása. Megemlíteném, hogy első száz jelentkező a vállalatunk által felajánlott sálakban futott a megmérettetésen.

Ezt követően, áprilisban egy jótékonysági koncertet szervezünk, melyen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kodály iskola tehetséges diákjai lépnek majd fel. Vállalatunk tavaly névadó szponzora lett a máriakéméndi, Phoenix Mecano Művésztelep nevet viselő alkotótábornak. Terveink között szerepel, hogy a művészek által cégünknek felajánlott képeket egy aukció keretén belül értékesítjük, és a befolyt összeget szintén a versenyzongora vásárlásához ajánljuk fel."


A vállalatról:

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. olyan gépipari és elektronikai termékeket gyárt, melyek a kényelmet és a védelmet biztosítják. Termékei közül megemlíthetjük a bútoriparban és a kórháziparban alkalmazott emelőszerkezeteket, az elektromos műszerházakat, fóliabillentyűzeteket illetve fóliatasztatúrákat, a gépiparban alkalmazott emelőoszlopokat, lineáris pozicionáló egységeket, védőrácsokat és védőkabinokat.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a svájci székhelyű Phoenix Mecano vállalatcsoport legjelentősebb tagja. Az 1993-ban alapított cég Kecskemét második legnagyobb munkaadója, éves árbevétele mintegy 37 milliárd forint. A vállalat világszínvonalú termékei valamennyi földrészen megtalálhatók.

Galéria (111 kép)

Összes kép letöltése