Vért adtak a tűzoltók Kecskeméten

Vissza a címlapra
Vért adtak a tűzoltók Kecskeméten

Rendhagyó véradást szerveztek egy tűzoltónak Bács-Kiskun megyében 2020. október 13-án, kedden. Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester ugyanis október 3-án motorbalesetet szenvedett. A sérülései olyan súlyosak, hogy további műtétek várnak rá, többször is vérre lesz szüksége. Ahhoz, hogy a vérellátása folyamatos és biztosított legyen, úgynevezett irányított véradással lehetett kedden támogatni, segíteni őt, legyen az bármilyen vércsoport.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az elmúlt években országosan is kiemelkedő helyezéseket ért el a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmával megtartott véradásokon. Az igazgatóság hagyományosan 2020-ban is három alkalommal szervezett véradást a Magyar Vöröskereszttel egyeztetve, az Igazgatóság állományának, a megyeszékhely és környéke lakosságának önkéntes véradói részvételével.

A mostani véradásnak azonban ezúttal egy különleges küldetése is volt. Mint korábban megírtuk, Farkas Zsolt a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője 16 éve szolgál és segít a bajban. Ezúttal viszont neki volt szüksége a véradók segítségére.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Belügyminisztérium Bács-Kiskun megyei társszerveivel, és a Malom Bevásárlóközpontot üzemeltető MILL Partner Ingatlanhasznosító Kft-vel összefogva, a Magyar Vöröskereszt közreműködésével, közös erővel szervezett véradást 2020. október 13-án 9.00 órától 15.30-ig a MALOM Központ 2. emeletén.

A véradáson természetesen nem csak tűzoltók vehettek részt, hanem civileket is vártak.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése